Forsidebilde SurfersBeach

Fakta om Beijing

beijing himmelske freds plass 1

Beijing er Kinas hovedstad og nest største by. Dette er landets politiske midtpunkt og stedet med de største kulturelle attraksjonene og severdighetene og med utflukstmuligheter til Den kinesiske muren.



Innbyggertall      

Ca. 21,5 millioner (2016)

Språk

Kinesisk eller Mandarin (Putonghua, basert på Beijingdialekten), Yue (kantonesisk), Wu (Shanghaisk), Minbei (Fuzhou), Minnan (Hokkien-Taiwanesisk), Xiang, Gan.

Styreform

Republikk.

Religion

Kina er offisielt ateistisk, men taoisme, konfucianisme og buddhisme står sterkt

Tidsforskjell

Beijing ligger 7 timer foran Norge, på sommertid 6 timer før.

Valuta

Yuan. 100 yuan er cirka 82 norske kroner. Kredittkort som Visa, Mastercard, Diners og AmEx aksepteres de fleste større steder som hoteller og restauranter. Det er nok av minibanker tilgjengelige.

Tips

Har blitt mer vanlig, selv om det faktisk var forbudt inntil nylig. 5-10% hvis du er fornøyd med servicen er likevel greit, selv om serveringsavgift på 10-15% ofte er innbakt i regningen.

Også taxisjåfører, bagasjebærere og andre som yter deg en service forventer å få en slant. Guider og sjåfører bør du tipse med hhv 100 og 50 yuan per dag. De får ofte svært lav lønn og er avhengige av tipsen.

Ambassade

Den norske ambassaden ligger i 1, Dong Yi Jie, San Li Tun. Tel:+86 10 6532 2261

Turistkontor

 10 Dengshikou Xi Jie, en sidegate til Wangfujing.

Telefon

+ 86

Nødnummer

Politi 110. Brann 119. Ambulanse 120. I nødsituasjoner skal man ta kontakt med Utenriksdepartementets Operative Senter telefon +47 23 95 13 00. Senteret er i drift 24 timer i døgnet, 365 dager i året. Operasjonssenteret vil ivareta henvendelser som rettes til utenriksstasjonene utenfor deres ordinære åpningstid.

Publikum kan også henvende seg til UDs sentralbord: (+47) 23 95 00 00. 

Elektrisitet

220 volt, og de fleste hoteller har samme støpsler som i Norge. Adaptere er normalt tilgjengelige i butikker.

Høytids- og helligdager

1. januar, 1. mai (Arbeidernes Dag, en uke ferie), 4. mai (Ungdommens Dag), 1. juni (Barnas Dag), 1. juli, 1. august, 1.oktober (Nasjonaldag, en uke ferie). Dessuten kinesisk nyttår i månedskiftet jan/feb.

Visum

Norske statsborgere trenger visum før innreise til Kina. Ta kontakt med den kinesiske ambassaden i Tuengen Alle 2b i Oslo (tlf 2249 2052) senest en uke før avreise. Prisen er minst 500 kroner for et engangsvisum + et passfoto. Passet må være gyldig i minst seks måneder og ha minst to blanke sider.

Vaksiner

Ingen vaksiner er påkrevd, men det anbefales å vaksinere seg mot Hepatitt A og B, polio, havrix, tuberkulose og difteri/stivkrampe. I alle fall hvis man skal på landsbygda.

Vann

Bør ikke drikkes fra springen.

Nærmeste store byer

Tianjin, Qinhuangdao, Qingdao

Sikkerhet

Voldskriminalitet og ran er svært sjeldent, lommetyveri kan skje. Trafikken på veiene kan virke kaotisk og risikabel.
 
 


 

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

Split-guiden!

  • Split

    Etter mange år i skyggen av sine middelhavsnaboer Italia og Hellas, har Kroatia blitt en turistfavoritt. Kroatia har lenge vært en...

  • Fly til Split

    Norwegian det eneste flyselskapet i skrivende stund som flyr direkte til Split fra Norge. Dette er riktignok en sommerrute fra mars...

  • Klima i Split

    Split ligger rimelig langt sør i Europa og klimaet er nærmest subtropisk. Det er som regel svært tørre somre, og milde våte...

  • Turist i Split

    Splits historie starter rundt år 290 da den romerske keiser Diocletian fikk bygget seg et palass hvor han kunne trekke seg...