• Reiseplaneten

    Reiseplaneten

    Pur reiseglede!
  • 1

Forsidebilde SurfersBeach

Hua Hin Turist

I skrivende stund har Hua Hin rundt 40000 innbyggere, men dette dobler seg i høysesongen fra desember til mars. Reiser du til Hua Hin i sommerferien er atmosfæren mer avslappet. Internasjonale hotellkjeder og resortkjeder som Hilton og Sofitel har gjort sitt inntog, og fastfoodrestauranter, tyske bierstuber og irske puber bidrar til at Hua Hin har mistet noe av sitt asiatiske preg. De av oss som synes at dagen ikke er den samme uten, får kjøpt gårdagens VG og Dagbladet til den nette sum av 27 kr flere steder i byen. I et par livlige sentrumsgater ligger barene tett i tett, og de fleste stenger ikke før sistemann bestemmer seg for å finne veien hjem.

Likevel er Hua Hin et hyggelig bekjentskap for de fleste, og det kan ikke sammenlignes med det mer utagerende utelivet som du finner på steder som Phuket og Pattaya, hvor til og med et norsk utdrikningslag på danskebåten ville følt seg fullstendig overkjørt. Vi opplevde faktisk Hua Hin som svært sjarmerende for både store og små.  Det viktigste for mange turister er selvfølgelig badevannet. Dette har blitt svært så rent for å være i denne delen av Bangkokgulfen, takket være et nytt kloakkrenseanlegg.

Strendene i Hua Hin

Strendene er flotte utenom regnsesongen i juni-oktober. Det betyr ikke at Hua Hin ikke kan besøkes under regntiden. Dette er et helårs-reisemål, og selv i regntiden er det stort sett fint vær. Og et regnskyll på ettermiddagen kan være svært så kjærkomment, tro oss!

Hovedstranden er rundt to kilometer lang, med flere store rullesteiner som bryter bølgene her og der. Stranden i Hua Hin ble tildelt 4 stjerner for sin vannkvalitet i 2008 og ble med dette den nest beste i Thailand.

Du behøver nødvendigvis ikke finne deg hotell i selve Hua Hin. Hele veien fra Hua Hin til Cha-am finnes det strandhoteller. Mange av disse er betydelig roligere og mer barnevennlige enn i selve byen og holder generelt en svært høy kvalitet. Og kommunikasjonen til og fra Hua Hin sentrum er strålende, både pga hotellenes transporttjenester og det faktum at drosje er svært rimelig.

Bor du ikke på et strandhotell så ikke fortvil. Overalt finnes det strandstoler og parasoller du kan leie for en billig penge, spesielt hvis du bestiller mat og drikke. Nok av selgere passerer også og tilbyr solbriller, solkrem, rastafletter, armbånd, drikkevarer, sjømat, tatoveringer, hengekøyer eller tepper, men uten å være så insisterende påtrengende som i mange andre land. I Thailand klarer de aller fleste å akseptere et høflig Nei, eller Mâi châi.

Strandområdet og Naresdamri Road

Hua Hin er ikke en stor by og du blir raskt kjent i byen. Faktisk oppmuntrer Hua Hin til å gå på oppdagelsesferd på måfå. Det skal godt gjøres å gå seg vill. Faren er nok større at man havner på en pub eller en butikk, og blir værende der.  Byen følger naturlig nok stranden og gaten Naresdamri Road er hva vi nesten kan kalle en strandpromenade. Den går fra the Fishing Pier nord i byen forbi landemerket Hilton Hotell før den møter gaten Damnern Kasem Road, like ved Sofitel Hotel. Langs stranden finnes en rekke spisesteder. Mange er riktig så koselige med spennende og god sjømat på menyen. Rundt Hilton Hotell finner du dessuten flere andre typer restauranter, både italienske, skandinaviske og amerikanske.

Du finner også en golfklubb i dette området, samt Thaiboksingarenaer og mange sidegater med mer eller mindre hyggelige barer og nattklubber, nattbasarer og spisesteder.

Damner Kasem Road

Damnern Kasem Road fører deg til Hua Hins kjente jernbanestasjon. På veien krysser du Petchakasem Road som er byens hovedgate.  Jernbanestasjonen ligger i enden av Damnern Kasem Road. Her er også et parkområde samt fjellet Hin Lek Fai hvor du som går opp til toppen blir belønnet med flott utsikt over Hua Hin.  Går du langs jernbanen på veien Liab Tang Rod Fai vil du blant annet passere Nattmarkedet før du ender opp ved bussterminalen som blant annet har ekspressbusser til Bangkok.

Petchakasem Road

Tar du derimot av Damnerkasem Road til høyre og følger Petchakasem nordover vil du først passere hovedtempelområdet til Hua Hin før du kommer til det andre landemerket, Klokketårnet. Det kan ikke på noen måte sammenlignes med Big Ben i London, men er et greit møtested for de som kommer fra Basarområdet øst i byen eller Nattmarkedet fra nordvest. Nattmarkedet ligger i krysset Petchakasem Road og Decha Nuchit Road ikke langt fra Klokketårnet.

Hua Hin er kanskje ikke Thailands billigste feriested, men det er fullt mulig å finne et sentralt dobbeltrom med klimaanlegg, bad og kjøleskap for rundt 150 kroner natten i lavsesong, noe mer i høysesong. En mettende middag med drikke på en restaurant ligger på rundt 40-50 kroner, og Hua Hin har dessuten noen av Asias beste golfbaner.

Turistlivet i Hua Hin

Hua Hin er ikke byen du besøker først og fremst av kulturelle årsaker.  Hua Hin kan naturligvis ikke måle seg med de gigantiske kunstverkene av noen templer du kan se i Bangkok.  Men de badeglade får både i pose og sekk. Fine strender, gode hoteller, nok severdigheter til at man får påfyll av inntrykk og ikke minst korte avstander til fantastiske utflukter, enten det er til bylivet i Bangkok eller minnerike naturopplevelser.

Nasjonalparken Khao Sam Roi Yod 40 kilometer sør for byen er en fin dagstur og en avveksling fra bargatene og strendene som dominerer Hua Hin. Ved parkkontoret kan du leie en guide for 100 bath, som viser vei til de imponerende grottene et par kilometer unna. Etter å ha først ha nådd den første grotta ved hjelp av en lang og sleip stige, kan du nå flere tilsluttende små grotter ved å krabbe igjennom trange passasjer, omgitt av stalagmitter og glitrende steinformasjoner. Et par kilometer unna ligger neste grotte, bestående av et eneste digert katedralaktig hulrom i fjellet. En halvtime unna er det også et flott utsiktspunkt, så hvis man har energi til å begi seg i kast med noen kraftige oppoverbakker i solsteken, belønnes man med panoramautsikt over havet og halve parken inkludert sumpområdene.

For mer informasjon om Hua Hin, besøk byens egen informasjonsside.

Ålesund-guiden!

  • Ålesund

    Ålesund befinner seg på Norges nordvestlige kystlinje mot Atlanterhavet. Takket være Atlanterhavsklimaet er Ålesund mildere ennn...

  • Fly til Ålesund

    Både Norwegian og SAS flyr til Ålesund fra Oslo. SAS har i tillegg direkteruter fra Bergen, Trondheim og Stavanger. Ålesund...

  • Klima i Ålesund

    Klimaet i Ålesund er typisk maritimt, med milde vintre, men med mye vind. I likhet med resten av Nord-Europa, har Norge og...

  • Attraksjoner i Ålesund

    Jugendarkitekturen, eller art noveau-stilen som den også kalles, er stadig Ålesund fremste trekkplaster, med sine...